Conopida este un puternic antioxidant. Iată de ce e bine să o consumăm!

Conopida este un puternic antioxidant. Iată de ce e bine să o consumăm!

Conopida aparţine familiei cruciferelor şi este extrem de valoroasă din punct de vedere nutriţional. Este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, vitamina C şi mangan. Conopida se poate prepara în foarte multe moduri, dar cel mai indicat, spun nutriţioniştii, este să o consumăm crudă. Adăugată în alimentaţia zilnică, această legumă scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer.

Consumul de conopidă regulat este asociat cu scăderea riscului de inflamare în boli precum artrită, obezitate, diabetul zaharat sau ulcerul. Conopida, alături de alte legume crucifere, îmbunătăţeşte în mod semnificativ tensiunea arterială şi funcţia renală. Pe lângă multiplele beneficii asupra sănătăţii, protejează şi sistemul digestiv. Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de fibre.

100 grame de conopida gătită (fiartă, scursă de apă şi fără sare) conţin:
1,84 g proteine
2,3 g fibre
16 mg calciu
32 mg fosfor
142 mg potasiu
44 mg vitamina C
44 microg acid folic
13,8 microg vitamina K

Adaugă comentariu