Profesor Montessori: 10 fraze care te pot ajuta să-ți exprimi afecțiunea față de copil

Profesor Montessori: 10 fraze care te pot ajuta să-ți exprimi afecțiunea față de copil

Conectează-te cu copilul, dacă îți dorești să crească și să se dezvolte cât mai sănătos și mai frumos, sugerează un profesor Montessori. Află aici cum poți face acest lucru și care sunt acele 10 fraze care te pot ajuta să-ți exprimi afecțiunea față de copilul tău.

Christina Clemer este profesor Montessori pentru preșcolari și din experiența ei cel mai corect și sănătos mod de a ajunge la urechile și inima copilului este conectându-te cu el.

Așază-te la nivelul lui, dacă stai în picioare apleacă-te, astfel încât să fii la nivelul ochilor. Privește-l în ochi, contactul vizual este important. Apoi vorbește-i.

Iată o listă cu 10 Fraze Montessori:

„Mă bucur atât de mult să te văd”

Această expresie este important să o spui copilului în fiecare zi. În plus, este minunat că și educatorii și profesorii să le spună dimineața fiecărui copil care intră în clasă. Micuții se trezesc dimineața devreme, în anumite cazuri sunt mai morocănoși, imaginați-vă ce diferență ar fi dacă ar începe ziua de la grădiniță sau de la școală cu educatorul zâmbindu-i și spunându-i: „Bună dimineața, mă bucur atât de mult să te văd!”

 „Hai să ne ținem în brațe”

Pune-ți alarma cu 5 minute înainte de a începe toată rutina de dimineață. Și lasă-l 5 minute să se cuibărească în brațele tale. Îmbrățișările au atâtea beneficii și exprimă atât de bine afecțiunea! De fapt, ar trebui ca îmbrățișările să facă parte din rutina voastră zilnică și să căutați cât mai multe momente în care pur și simplu, să vă cuprinde-ți.

„Îmi place că ești atât de…”

Este o frază minunată să-i spui pentru ce îl apreciezi, care sunt calitățile lui.

„Îmi place că ești atât de generos cu surioara ta, înțelegător cu prietenul tău”, îl observi că se încalță singur? „Îmi place atât de mult că ești independent!”, și-a strâns jucăriile, piesele de Lego? „Îmi place atât de mult că ești conștiincios!” etc.

„Vrei să știi care este unul dintre lucrurile care îmi place mult la tine?”

Oferă-i un compliment cu ceva specific, de exemplu: „Îmi place că ai grijă de lucrurile tale”.

„Vino să stai lângă mine”

Uneori e suficient să-i spui să vină să se așeze lângă tine, să aveți parte de câteva minute petrecute în liniște, pe canapea, unul lângă celălalt.

„E ceva anume despre care vrei să vorbim?”

Cel mai des se întâmplă să-mi întreb copilul de 3 ani, seara, când îl pregătesc de somn. Se așază în pat și îl întreb asta. Deseori nu-mi zice nimic special, poate câte ceva despre grădiniță sau ceva despre dinozaurii lui, nici nu contează, important este să știe că sunt acolo, am mereu timp pentru el să-l ascult.

„Tu chiar oferi cele mai bune îmbrățișări!”

„Ce frumos zâmbești! Îmi place când mă îmbrățișezi, tu chiar știi să oferi cele mai bune îmbrățișări! De fiecare dată abia aștept să-mi zâmbești sau să mă cuprinzi!”

„Ai primit mesajul de la mine?”

Scrie-i pe o hârtie ceva drăguț și pune hârtia în rucsăcelul lui. O să-i placă surpriza, o să știe că te gândești la el. Apoi seara întreabă-l acasă „ai primit mesajul de la mine?”.

„Ce vrei să facem împreună?”

Chiar dacă este vorba de doar 30 de minute, dar lasă totul deoparte, așază-te lângă el și întreabă-l: „ce vrei să facem împreună?”. Arată-i că te interesează hobby-urile lui, că îți place să te joci cu el.

„Te iubesc, orice-ar fi”

Este esențial ca un copil să știe că iubirea ta pentru el este necondiționată. Da, chiar dacă tocmai a pictat pereții casei și nu ești prea încântată. 

Sursa: superbebe.ro, foto simbol: tikaboo.ro

Adaugă comentariu

Închide