Cum să îţi înveţi copilul să nu te mai întrerupă atunci când vorbeşti

Cum să îţi înveţi copilul să nu te mai întrerupă atunci când vorbeşti

Probabil fiecare părinte a trecut prin situaţii în care discuta cu cineva iar copilul l-a întrerupt. Sunt sigură că aţi încercat să îi explicaţi că nu e frumos să îi întrerupă pe cei mai mari, iar explicaţia nu a mai dat roade. Mai jos vedeţi o mică povestioară care vă poate fi de folos:

„Eram la o prietenă şi discutam, iar la un moment dat, băiatul ei de 3 anişori s-a apropiat de noi şi simţeam că vrea să îi spună ceva mamei sale. În loc să o întrerupă, băieţelul şi-a pus mânuţa pe încheietura mamei sale şi aştepta. În semn de răspuns, prietena mea a pus mâna deasupra mâinii lui însă nu s-a oprit din discuţie. După ce şi-a terminat gândul, prietena mea l-a întrebat ce îşi doreşte. Am rămas uimită să văd că acest gest a funcţionat – atât de uşor şi atât de delicat.

Ajunsă acasă i-am povestit asta şi soţului meu şi am zis că trebuie să încercăm şi noi aces truc. Le-am explicat copiilor că dacă vor să ne spună ceva, iar noi suntem deja prinşi într-o conversaţie, nu trebuie decât să ne atingă încheieturile şi să aştepte. A funcţionat şi în cazul nostru.”

Foto: cafemom.com

Sursa: aneverydaystory.com

 

Adaugă comentariu