Odoraș.

Odoraș.

MariMar

7 lucruri pe care femeile le fac, dar nu sunt aprobate de ginecologi

7 lucruri pe care femeile le fac, dar nu sunt aprobate de ginecologi

Ca pacienți, există o serie de servicii și calități pe care le așteptăm de la ginecologii noștri. Ne dorim ca ei să se poarte frumos, lipsiți de prejudecăți, să fie punctuali și cu super cunoștințe despre problemele zonelor intime.

Dar, știți ceva? Și ginecologii se așteaptă ca noi să urmăm anumite reguli. Mai jos ginecologii împărtășesc top 7 obiceiuri la care doresc să renunțăm. Pentru a profita la maxim de vizite, ia aminte sfatul lor.

1. Dacă vă sperie relațiile sexuale mai mult decât vă așteptați, întrebați-vă dacă este din cauza că vă doare și dacă da, adresați-vă medicului dumneavoastră.

„Sexul dureros ar putea fi cauzat de o serie de motive posibile, printre care infecție vaginală, constipație, fibroame, endometrioză și chisturile ovariene,cu toate acestea vă poate ajuta medicul dumneavoastră”, explică Michelle Germain, medic ginecolog.

2. Stați în hainele de sport transpirate:

Ești ocupată și ești tentată să începi să pregătești cina sau să faci câteva comisioane după sală – mai bine nu. Femeile trebuie să renunțe imediat la hainele de gimnastică transpirate, deoarece ciupercile tind să crească în medii calde, umede și poate duce la infecții.

De fapt, infecțiile cauzate de ciuperci, roșeața, vaginita sunt foarte frecvente, de aceea medicii recomandă pentru sport să purtați haine care permit pielii să respire și lenjerie de corp 100% din bumbac după ce ați terminat exercițiile.

3. Presupunerea că menstruația abundentă este normală:

Indiferent de vârstă sau cât de aproape credeți că sunteți de menopauză trebuie să vă examineze medicul ginecolog dacă trebuie să schimbați tampoanele sau absorbantele la fiecare două ore, sau trebuie să puneți dublă protecție - tampon și absorbant - pentru a evita accidentele.

„Pierderea medie de sânge pe parcursul întregii perioade menstruale (în general de 3 până la 7 zile pentru cele mai multe femei) ar trebui să fie de aproximativ 80 mililitri sau 5 linguri”, spune Kevin J. Lee, medic ginecolog.

„Există multe medicamente și opțiuni chirurgicale minim invazive disponibile pentru femeile cu sângerări menstruale abundente și nimeni nu ar trebui să vă spună să trăiți cu asta în fiecare lună”.

Tratamentul hormonal, agenții anti-inflamatori nesteroidieni (cum ar fi ibuprofen), sunt unele dintre modalitățile de a trata sângerările abundente.

4. Purtând tanga (și chiar absorbante zilnice)

În cele din urmă, o scuză perfectă de a scăpa de lenjeria inconfortabilă: medicii spun că chiloții tanga pot freca pielea, cauzând iritații, iar absorbantele zilnice nu permit întotdeauna aerisirea. Fără circularea aerului, regiunea poate deveni iritată și mai susceptibilă pentru infecțiile cu ciuperci.

„Amintiți-vă, pielea în această zonă este printre cele mai sensibile zone ale corpului.”

5. Crezând tot ce citiți pe internet:

Căutați în mediul online toate simptomele dumneavoastră? Căutați cu precauție. Făcând o vizită pe oricare din site-urile renumite este un bun loc de a începe, dar o vizită la cabinetul unui medic ginecolog este întotdeauna necesar pentru un diagnostic precis.

Confundând o pustulă cu un herpes, o erupție cutanată cu cancerul de sân, sau starea de oboseală normală cu HIV, este ceea ce veți obține dacă veți căuta simptomele online.

6. Să vă tratați singure împotriva a ceea ce credeți că este infecție cu ciupercă:

Multe femei cumpără o grămadă de medicamente pentru infecția cu ciuperci de la primul simptom de secreție vaginală sau mâncărime. Dar, dacă nu este o infecție cu ciupercă, acest lucru doar va împiedica un diagnostic corect și înrăutățește simptomele în timp.

„Culturile vaginale pot și ar trebui să confirme ce anume cauzează simptomele dumneavoastră, astfel încât să fie prescris un tratament adecvat.”

Alți factori care mimează o infecție cu ciuperci incluzând o infecție bacteriană sunt: latex, spermicide sau alte alergii de contact, și, eventual, infecțiile cu transmitere sexuală.

7. Răspunsul la telefonul mobil în timpul examenelor medicale:

În ciuda înregistrărilor medicale computerizate în camerele de examinare, medicii cred în continuare că cele mai bune interacțiuni medic-pacient sunt cele față în față.

 Sursa: andreilaslau.ro

Share:

Articole recomandate