Balerinii și sandalele de plastic vă pot îmbolnăvi

Balerinii și sandalele de plastic vă pot îmbolnăvi

Chiar dacă vara multe doamne și domnișoare preferă balerinii sau sandalele cu talpă joasă, medicii atrag atenția că acestea pot cauza afecțiuni serioase.

Medicii spun că balerinii nu sunt atât de inofensivi pe cât par! Fiindcă nu au baretă, ei te fac pur şi simplu să îţi târăşti picioarele, distorsionându-ţi mersul. Nu numai că este inestetic, dar în timp te vei căpăta cu dureri de călcâie. De aceea, gândiţi-vă că aţi putea să îi înlocuiţi cu o încăţăminte cu şireturi sau cu barete.

În plus, sandale cu talpă joasă nu sunt potrivite pentru toate tipurile de picior, mai ales pentru persoanele cu scobitură mare a tălpii, sau cu modificări ale tălpii.

Așadar, balerinii sau opincuțele fără toc, cu talpă moale, ieftine, care sunt folosite de femei indiferent de vârstă, le pot face mai mult rău decât bine, mai ales femeilor supraponderale.

Probabil nu te-ai gândit niciodată că materialul din care este confecţionată talpa unui pantof influenţează starea sănătăţii tale. Află că da! Potrivit specialiştilor, dacă ai purtat sandale cu talpă din plastic, să nu te miri că vei avea mâncărimi în tălpi. Talpa din plastic favorizează şi transpiraţia picioarelor, apariţia fungilor şi a ciupercilor de sub unghii. De aceea fii atentă ca talpa să fie întotdeauna dintr-un material de calitate.

Foto: modeleweddings.com

Adaugă comentariu