Odoraș.

Odoraș.

MariMar

O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Iată cum arată la 70 de ani

O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Iată cum arată la 70 de ani

Carolyn Hartz este o femeie de 73 de ani, mamă a trei copii, din Perth, Australia, ce a atras atenția internauților pentru forma sa fizică de invitat pentru vârsta din buletin. Ea susține că nu a mai consumat zahăr de peste 30 de ani.

Carolyn Hartz a atras atenția internauților și publicațiilor online în urmă cu trei ani, când mai multe fotografii cu ea în costum de baie au devenit virale. Ea arăta incredibil de tânără pentru vârsta ei, iar oamenii erau curioși care e secretul ei pentru aspectul întinerit.

 

Deși unii au acuzat-o că a recurs la operații estetice, femeia spune că a urmat o dietă pe termen lung în care nu a consumat zahăr și acesta este motivul pentru aspectul tânăr. Ea spune că a înlocuit zahărul cu îndulcitorul xylitol, potivit Daily Mail.

„Multe femei după vârsta de 50 de ani cred că nu e posibil să rămâi în formă și să ai o greutate normală după pragul de 50”, spune femeia.

 

„Știm că metabolismul nostru încetinește pe măsură ce îmbătrânim, dar asta înseamnă doar că trebuie să preluăm controlul și să facem alegeri sănătoase, să lucrăm puțin mai mult la aspectul acesta”, a precizat Hartz.

„Dacă mâncăm fără ne gândim la ce alegeri facem poate duce la creștere în greutate. Le spun clienților mei „gustă și bucură-te de fiecare gură”, astfel vom fi mai puțin predispuși să mâncăm prea mult”, a spus Hartz , care are o afacere cu îndulcitorul xylitol.

 

Hartz spune că a renunțat la zahăr în ultimii 30 de ani după ce a primit diagnosticul de prediabet și din dorința de a se menține în formă.

Hartz a recunoscut că a făcut și operații estetice, dar nu acesta este motivul pentru care a rămas tânără. Ea face, de asemenea, exerciții fizice.

 

Zahărul este gustos, însă foarte dăunător

Zahărul este un aliment obţinut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conţinut mare de zaharoză (un dizaharid solid, alb, cristalin), care îi conferă un gust dulce pronunţat.

Etimologia denumirii provine din limba arabă, sukkar, care înseamnă plăcere. Căutăm cu înfrigurare gustul dulce cu care suntem obişnuiţi încă de mici, de la laptele praf care conţine zahăr.

„Creierul se hrăneşte cu glucoză şi din această cauză stresul ne ,,împinge’’ câteodată către dulce, dar asta nu trebuie să reprezinte o scuză în spatele căreia să ne ascundem.

Există două tipuri de zahăr: brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, mai păstrează şi urme din alte substanţe naturale provenite din planta de extracţie, şi zahărul alb, rafinat, care conţine exclusiv zaharoză, toate celelalte substanţe fiind înlăturate prin procedee chimice’’, spune Dr. Bălănică.

Zahărul comercializat sub denumirea de brun poate fi zahăr brut, nerafinat sau zahăr alb, rafinat, care a fost colorat cu melasă sau caramel.  

Zahărul are multiplii înlocuitori din sursa naturală sau artificială. Cei din sursa naturală sunt ştevia, care nu are calorii, sau mierea, iar din sursa artificială zaharina sau aspartamul.

Dependenţa de zahăr poate fi genetică. Totodată, nevoia de dulce poate face parte din mâncatul compulsiv, determinat de stres şi de lipsa unui program alimentar adaptat sau din cauze hormonale.

Sursa: csid.ro

Share:

Articole recomandate