Substanța nutritivă care este foarte importantă în alimentația unei graviduțe

Substanța nutritivă care este foarte importantă în alimentația unei graviduțe

Acidul gras Omega-3 este cunoscut ca substanța nutritivă esențială pentru creșterea și dezvoltarea copilului. Potrivit unui studiu recent, femeile însă nu primesc în alimentația zilnică doza necesară de acizi grași Omega-3.

Studiul realizat de „Massey's School Of Sport, Exercise And Nutrition”, a analizat aportul zilnic de acid gras Omega-3 al femeilor însărcinate din Noua Zeelandă care recomandă o doză zilnică de 115 mg de acizi grași. Cu toate acestea, este recomandat ca femeile însărcinate să consume zilnic cel puțin 200 mg de acid gras Omega-3.

Acidul gras Omega-3 este o substanță nutritivă esențială pentru femeile însărcinate, deoarece ajută la formarea celulelor și este, de asemenea, esențială pentru dezvoltarea creierului și a copilului. Două porții de pește (de 150 de grame fiecare) pe săptămână poate contribui la îndeplinirea recomandărilor de acid gras polinesaturat.

Alegerea peștelui, cum este tonul, somonul, macroul, sardinele etc., este considerată potrivită pentru femeile însărcinate, și nu numai. Peștele și fructele de mare îi oferă organismului mai multe substanțe nutritive, inclusive proteinele și iodul, care sunt extreme de importante pentru dezvoltarea fătului.

De asemenea, migdalele, avocado, nucile, semințele de in, ouăle, păstrăvul, broccoli – toate sunt surse importante de acizi grași esențiali Omega-3.

 

Informații și foto: clickpentrufemei.ro

Adaugă comentariu