Cum ştii că e timpul să apelezi la tehnicile de fertilizare?

Cum ştii că e timpul să apelezi la tehnicile de fertilizare?

Majoritatea cuplurilor îşi doresc să întemeieze o familie. Când acest lucru pare a nu fi posibil, apar tot felul de întrebări legate de motivele pentru care bebeluşul mult aşteptat întârzie să apară. Cum ştii că este timpul să apelezi la tehnici de fertilizare vei afla chiar în articolul următor.

Dacă ai încercat cel puţin 12 luni (contact sexual neprotejat) şi sarcina nu a apărut, ar fi momentul sa faceţi o consultaţie la un medic specialist în infertilitate. În acel moment se impune efectuarea analizelor şi o evaluare medicală complexă a ambilor parteneri. Vor fi identificate cauzele care stau la baza infertilităţii şi vi se va sugera un plan de fertilitate.

 

Factori cu impact asupra fertilităţii

Cauzele comune care pot conduce la infertilitate pot fi: fumatul, consumul de alcool sau de cafea, stresul, efortul fizic prelungit.

Cauzele specific feminine care pot conduce la infertilitate pot fi:  de natură hormonală, endocrinologică, genetică, imunologică, precum şi altele: endometrioza, probleme ale trompelor uterine etc.

Cauzele specific masculine care pot conduce la infertilitate pot fi: probleme ale spermogramei (oligospermia, astenospermia, teratozoospermia etc.), cauze genetice precum şi intervenţii chirurgicale, traume, terapie oncologică etc.

În cazul femeilor se urmăresc cu prioritate următoarele: dozările hormonale, investigaţii ce ţin de trombofilie, aspecte care ţin de imunitate (cu precadere urmărirea activităţii celulelor NK), anticorpii, verificarea aspectelor ce ţin de tiroidă, histeroscopia, cariotipul genetic, fibroza chistică. De asemenea, pot reprezenta semnale de alarmă ciclurile neregulate sau nivelurile mărite de prolactină. 

În cazul bărbaţilor se urmăresc cu prioritate următoarele: analiza spermogramei, cariotipul genetic, traumele sau loviturile în zona genitală, oreionul în timpul adolescenţei, varicocelul (dilatare a venelor ce drenează la nivelul testiculelor).

În baza rezultatelor primite, medicul specialist în fertilitate poate identifica problemele şi recomanda tratamentul potrivit pentru cuplu. 

Citeşte şi: Greşeli pe care le fac cuplurile când îşi doresc un copil

Foto: www.gineco.com.br

Adaugă comentariu