Nutriționist care ne provoacă să renunțăm o lună la un aliment după care la sigur slăbim. Și nu e vorba de zahăr!

Nutriționist care ne provoacă să renunțăm o lună la un aliment după care la sigur slăbim. Și nu e vorba de zahăr!

Nutriționistul Mihaela Bilic ne învață cum să reinventăm gătitul în favoarea siluetei. Medicul dă foarte multe sfaturi utile pe pagina personală de Facebook, iar acesta este unul dintre ele și categoric merită încercat. Cunoscuta și apreciata nutriționistă a vorbit despre eficiența renunțării la un singur aliment, pentru a slăbi spectaculos.

Nimic nu se compara cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase... Dar și gătitul poate fi o capcană dacă nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu „se pune ulei în cratiță”. La 100cal/lingura pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta.

Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcție de cât ulei conține. Nu e nevoie să fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrășăm, o facem și cu un ghiveci care are ulei. Nu contează tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credința noastră că fără ulei nu se poate.

În Franța pacienții obezi sunt obligați să asiste la o lecție de gătit în care nu se folosește ulei, tocmai pentru a vedea/simți că gustul nu depinde de el. Cu sos de roșii, condimente și ierburi aromate se obțin preparate mai gustoase. Apoi, dacă avem carne, pește sau brânză într-o mâncare, atunci savoarea e garantată. „Economia” pe care o faceți în bugetul caloric e uriașă dacă eliminați uleiul de gătit.

Și pe lângă siluetă, sănătatea voastră va avea de câștigat scăpând de prezența lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.

Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit și descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”, conchide nutriționistul.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; eva.ro

Adaugă comentariu